INJEKTORLI DVIGATELLARDA ISHLAYDIGAN AVTOMOBILLARGA VODOROD ARALASHMASI YORDAMIDA YONILG‘I TEJAMKORLIGINI BAHOLASH - Zaher Muhammad Hamza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada injektorli ichki yonuv dvigatellarida vodorod aralashmasidan  foydalanish  orqali  yonilg‘i  tejamkorligini  oshirish  hamda  ekologik ko‘rsatkichlarni yaxshilash masalalari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida vodorodning fizik-kimyoviy  xususiyatlari,  uning  benzin-havo  aralashmasining  yonish  jarayoniga ta’siri  hamda  dvigatel  samaradorligiga  ko‘rsatadigan  ta’siri  tahlil  qilindi.  Tajriba natijalari vodorod qo‘shimchasi yonilg‘ining to‘liqroq yonishini ta’minlashi, yonilg‘i sarfini kamaytirishi, dvigatel quvvatini oshirishi va zararli chiqindi gazlar miqdorini qisqartirishini ko‘rsatdi. Shuningdek, vodoroddan foydalanishning texnik va xavfsizlik jihatlari  ham  ko‘rib  chiqildi.  Tadqiqot  natijalari  injektorli  avtomobillarda  vodorod aralashmasidan  foydalanish  istiqbolli  va  iqtisodiy  samarali  yo‘nalish  ekanligini tasdiqlaydi.