TO’QIMACHILIK MAHSULOTLARINI EKSPORT QILISHDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI - Alisherov Muxammadali Otabek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Oʻzbekiston  Respublikasi  toʻqimachilik sanoatining jahon bozoridagi oʻrni, so`nggi yillardagi eksport dinamikasi va ushbu jarayonda yuzaga kelayotgan strategik muammolar tahlil qilinadi. Soʻnggi yillarda tarmoqda  xomashyo  eksportidan  tayyor  mahsulot  eksportiga  oʻtish  tendensiyasi kuzatilayotgan  boʻlsa-da,  logistika  xarajatlari,  xalqaro  ekologik  sertifikatlashtirish (ESG)  va  brending  sohasida  muammolar  saqlanib  qolmoqda.  Maqolada  mazkur muammolarni  bartaraf  etishga  qaratilgan  innovatsion  va  tarkibiy  yechimlar  ilmiy jihatdan asoslab berilgan.