O‘QUVCHILARNING KASB-HUNAR TANLASHDA YO‘L QO‘YADIGAN STRATEGIK XATO VA KAMCHILIKLARI: PSIXOLOGIK VA SOTSIAL TAHLIL - Tursunboyeva Muqaddam Samaritdinovna,; Xojiyeva Shoira Rahmatullayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy-metodik maqolada maktab muhitiga moslashishda qiyinchilikka  uchrayotgan  (dezadaptatsiya  holatidagi)  o‘quvchilarning  psixologik xususiyatlari, ushbu muammoning kelib chiqish omillari hamda ularni bartaraf etishda maktab  psixologining  qo‘llab-quvvatlash  tizimi  tadqiq  etiladi.  Maqolada  maktab dezadaptatsiyasining  kognitiv,  emotsional  va  xulq-atvor  ko‘rinishlari  tahlil  qilinib, boshlang‘ich  va  o‘smirlik  davridagi  bolalar  bilan  olib  boriladigan  psixokorreksion ishlar,  ota-onalar  va  pedagoglar  jamoasi  bilan  hamkorlik  algoritmlari  ilmiy-amaliy jihatdan asoslab berilgan.