KASB TANLASHNING INSON FAOLIYATIGA TA'SIRI - Yusupova Sharofat Xayrullayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada kasb tanlash fenomenining inson faoliyati, ruhiy salomatligi, ijtimoiy statusi va shaxsiy kamoloti bilan bog‘liq o‘zaro aloqalari tizimli  ravishda  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  J.  Hollandning  shaxs-muhit  muvofiqligi nazariyasi, A. Maslouning o‘z-o‘zini realizatsiya qilish kontseptsiyasi va zamonaviy mehnat  psixologiyasi  tendensiyalari  integratsiya  qilingan.  Maqolada  to‘g‘ri  va noto‘g‘ri  kasbiy  orientatsiyaning  shaxsiyat  destruksiyasiga  hamda  hayotiy muvaffaqiyat trayektorasiga ko‘rsatadigan deterministik ta’siri ilmiy asoslab berilgan.