PSIXOLOGIYANING INSON XULQ-ATVORIGA TA’SIRI - Gapporova Ma'mura Sadullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  ilmiy  maqolada  psixologiya  fanining  inson  xulq-atvorini shakllantirish,  korreksiyalash  va  boshqarishdagi  fundamental  hamda  amaliy  ta’siri tizimli  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  bixevioral,  kognitiv  va  neyropsixologik yondashuvlar  o‘zaro  integratsiya  qilinib,  miya  tuzilmalari,  affektiv  jarayonlar  va ijtimoiy  muhitning  inson  harakatlaridagi  o‘rni  yoritilgan.  Maqolada  zamonaviy axborot  iqtisodiyoti  sharoitida  shaxsning  proaktiv  xulq-atvor  modeliga  o‘tish mexanizmlari ilmiy asoslab berilgan.