RAQAMLI AVLOD BOLALARIDA JONLI MULOQOT KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Jumaboyeva Madina Baxtiyorovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  raqamli  texnologiyalar  muhitida  voyaga yetayotgan  bolalarda  jonli  muloqot  ko‘nikmalarining  shakllanish  jarayoni  hamda uning  psixologik  asoslari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  gadjetlar  va  ijtimoiy tarmoqlardan ortiqcha foydalanish natijasida bolalarning emotsional yaqinlik, tinglash, fikrni erkin ifodalash va ijtimoiy moslashuv kabi kommunikativ kompetensiyalarida yuzaga kelayotgan muammolar yoritilgan. Maqolada maktab psixologi, pedagog va ota-onalarning  hamkorligi  asosida  bolalarda  samarali  jonli  muloqot  madaniyatini rivojlantirishning  psixologik-pedagogik  usullari,  interaktiv  mashg‘ulotlar  va  amaliy tavsiyalar  bayon  etilgan.  Tadqiqot  davomida  raqamli  avlod  vakillarida  insoniy munosabatlarni  mustahkamlash,  empatiya  va  kommunikativ  faollikni  rivojlantirish bugungi ta’lim tizimining dolzarb vazifalaridan biri ekanligi asoslab berilgan.