KASB EGALLASH JARAYONIDAGI XAVOTIRLAR VA ULARNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Buriyeva Sitora Xusniddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida o‘quvchi va talabalarda uchraydigan xavotir holatlari, ularning kelib chiqish sabablari hamda psixologik xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, o‘quv faoliyati davomida yuzaga keladigan qo‘rquv, ishonchsizlik, stress va  ruhiy  zo‘riqishlarni  kamaytirishning  samarali  psixologik  usullari  tahlil  qilingan. Maqolada  pedagog,  ota-ona  va  psixolog  hamkorligining  ahamiyati  hamda  sog‘lom psixologik muhit yaratishning o‘quvchi shaxsiga ta’siri haqida fikr yuritilgan.