VOLEYBOL O'YINIDA O'YINCHILARNI TANLAB OLISH USULLARI - J.T.O’razboyev, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Uchda  voleybol  sport  turida  iqtidorli  va  istiqbolli  o'yinchilarni saralab  olish  (seleksiya)  bosqichlari,  usullar  va  zamonaviy  mezonlari  yoritilgan. Tadqiqotda  sportning  antropometrik  ko'rsatkichlari,  jismoniy  tayyorgar, psixofiziologik  omillar  va  fikrlash  usullarini  boshqarish  usullari  tahlil  qilish.  , xavfsizlik'ich  va  chuqurlashtirilgan  saralash  bosqichida  yo'l  bo'ladigan  xatolarga e'tiborni qaratishni hisobga olish. Maqola yordam voleybol bo'yicha murabbiylar, sport maktablari mutaxassislari va jismoniy tarbiya murabbiylari uchun jamoani amaliyotda amaliy qo'llanma bo'lib xizmat qiladi.