BADMINTONDA YAKKALIK VA JUFTLIK OʻYINLARI OʻRTASIDAGI FARQ - А.T.Sаydullаyev, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Uch  badminton  sport  turidagi  maqolada  ikki  asosiy  yoʻnalish  — yakka (singles) va juftlik (doubles) bahslari oʻrtasidagi fundamental farqlar qiyosiy tahlil qilingan. Maqola har qanday ikki yoʻnalishning oʻziga xos taktikalari, maydon geometriyasi  va  rejalari,  oʻyin  dinamikasi  sportchilardan  talabgan  jismoniy  va jismoniy  tayyorgarlik  mezonlari  yoritilgan.  ,  juftlik  oʻyinlaridagi  rotatsiya (sheriklarning  oʻrin  almashishi)  tizimi  va  yakkalik  bahslaridagi  individual  makon nazorati mexanizmlari ilmiy-amaliy asoslangan asoslab berilgan. Maqola badminton bilan shug'ullanuvchi havoskorlar va murabbiylar uchun o'yin strategiyasini to'g'ridan-to'g'ri muhim manba bo'lib xizmat qiladi.