BOKSCHI QIZLARNING TO'G'RI VA YONLAMA ZARBALARI KINEMATIK KO'RSATKICHLARNI TAHLIL QILISH HAMDA ULARDAN QIYOSIY TAHLIL QILISH METODIKASI - L.G‘.Axmedov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Uch  maqolada  yuqori  razryadli  bokschi  qizlarning  to'g'ri  va yonlama  zarbalari  mexanikasi  zamonaviy  kinematik  tahlil  usullari  tadqiq  etildi. tadqiqot  natijalari  sportchi  qizlarning  zarba  berish  jarayonidagi  bo'g'inlar,  harakat traektoriyasi, zarba va vaqt ko'rsatkichlari o'rganilib, xulosa qiyosiy tahlili o'ziga xos. Maqolada bokschi qizlarning biomexanik xususiyatlaridan kelib chiqqan holda zarba texnikasini  ta  yig'ish  va  mashg'ulot  jarayonini  optimallashtirish  bo'yicha  metodik tavsiyalar ishlab chiqarish. Olingan ayollar boksida texnik xatolarni tuzatish va zarbani nazoratga xizmat qiladi.