YOSHLAR O‘RTASIDA KIBERJINOYATCHILIKNING OLDINI OLISHNING CHORA-TADBIRLARI - A.A.Iminov,; Patidinov Saidislom Xusanboy oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur  maqolada  Yangi  O‘zbekiston  sharoitida  raqamli  texnologiyalar rivojlanishi fonida yoshlar o‘rtasida kiberjinoyatchilikning tarqalishi, uning o‘ziga xos xususiyatlari  va  salbiy  oqibatlari  tahlil  etiladi.  Shuningdek,  yosh  avlodni kibermafkuraviy  tahdidlardan  himoya  qilish,  ularning  huquqiy  va  raqamli savodxonligini  oshirish  hamda  virtual  makonda  xavfsizlikni  ta’minlash  bo‘yicha amaliy  chora-tadbirlar  keng  yoritiladi.  Tadqiqot  davomida  xalqaro  tajriba  asosida milliy  profilaktika  tizimini  takomillashtirish  bo‘yicha  taklif  va  tavsiyalar  ishlab chiqilgan.