ZAMONAVIY KIBERJINOYATCHILIK: UNING TRANSCHEGARAVIY XUSUSIYATLARI, OQIBATLARI VA UNGA QARSHI KURASHISHDA AMALIY TAKLIFLAR - A.A.Iminov,; Patidinov Saidislom Xusanboy oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu maqolada global tarmoqda axborot texnologiyalaridan foydalangan holda sodir etilayotgan kiberjinoyatchilikning ijtimoiy-huquqiy tabiati va uning turlari tahlil qilinadi.  Maqolada  kiberjinoyatlarning  transchegaraviy  xususiyati,  an’anaviy jinoyatlardan farqi va jamiyatga yetkazayotgan iqtisodiy-ma’naviy zararlari yoritilgan. Eng muhimi, maqolada kiberjinoyatchilikning oldini olish, raqamli dalillarni yig‘ish mexanizmlarini  takomillashtirish  hamda  ushbu  xavfga  qarshi  kurashish samaradorligini oshirish bo‘yicha aniq qonunchilik va amaliy takliflar ilgari surilgan.