JINOYAT-IJROIYA QONUNCHILIGI VA XALQARO HUQUQIY HUJJATLAR - Qurbonov Asilbek Asror oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mahkumlarning huquqlarini himoya qilishga qaratilgan xalqaro konvensiyalar va qoidalar, O‘zbekiston Respublikasi jinoyat-ijroiya qonunchiligini xalqaro huquq hamda ilg‘or xorijiy tajribalarni inobatga olgan holda takomillashtirish, mahkumlarning huquqlari, erkinliklari va qonuniy manfaatlarining himoyasini  ta’minlash  borasida  so‘ngi  yillarda  amalga  oshirilayotgan  islohotlar, mahkumlar  qonunda  belgilangan  cheklashlardan  tashqari  O‘zbekiston Respublikasining barcha fuqarolari bilan bir xil huquq va erkinliklarga ega ekanligi, ozodlikdan  mahrum  etishga  hukm  qilingan  shaxslarning  roziligi  bilan  ularga psixologik yordam ko‘rsatilishi yoritib berilgan.