MAYKL VIGGLESVORZNING “QIYOMAT KUNI” ASARIDA PURITAN ESXATOLOGIYASINING BADIIY TALQINI - Ziyodullayeva Maftuna Ixtiyor qizi,; A.F.Ismatov, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mustamlaka  davrida  yaratilgan  diniy  she’rlardan  biri  Maykl  Vigglesvorz qalamiga  mansub  “The  Day  of  Doom”  (“Qiyomat  kuni”)  asari  o‘z  davrining  eng mashhur diniy she’rlaridan biriga aylangan bo‘lib, unda puritan dunyoqarashi, ayniqsa Kalvinizm ilohiyotining asosiy g‘oyalari yaqqol ifoda etilgan. She’rda, shuningdek, Qiyomat kuni tasviri orqali Xudo va inson o‘rtasidagi ramziy suhbat ham badiiy tarzda aks  ettiriladi.  Mazkur  maqolada  Maykl  Vigglesvorzning  “The  Day  of  Doom” (“Qiyomat  kuni”) nomli  she’riy  asari  tahlil  qilinadi  hamda  unda  mustamlaka  davri Amerika  adabiyotiga  xos  bo‘lgan  puritan  dunyoqarashi  va  Kalvinizm  ilohiyotining badiiy ifodasi yoritiladi.