BANK TIZIMINING IQTISODIYOTDAGI OʻRNI VA UNI RIVOJLANTIRISHGA DOIR ILMIY-NAZARIY YONDASHUVLAR - Gʻafforov Muxriddin, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  bank  tizimining  iqtisodiyotdagi  oʻrni  va  uni rivojlantirishga doir ilmiy-nazariy yondashuvlar tahlil qilingan. Jahon va Markaziy Osiyo  mamlakatlari  tajribasini  oʻrgangan  holda  bank  tizimining  iqtisodiy  oʻsishga ta’siri, moliyaviy vositachilik funksiyasi va kapital oqimini boshqarishdagi ahamiyati koʻrsatib berilgan. Maqolada shuningdek, bank tizimini rivojlantirish yoʻlidagi asosiy nazariy  modellar,  davlat  va  xususiy  banklar  oʻrtasidagi  nisbat,  raqamli transformatsiya va xalqaro integratsiya masalalari muhokama qilingan.