XORIJIY TAJRIBALAR ASOSIDA O'ZBEKISTONDA BANK TIZIMINING ZAMONAVIY HOLATI TAHLILI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - G’afforov Muxriddin Sobirjon o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  O'zbekiston  Respublikasi  bank  tizimining zamonaviy  holati  xorijiy  mamlakatlar  (Xitoy,  Germaniya,  Janubiy  Koreya  va Qozog'iston)  tajribalari  bilan  qiyosiy  tahlil  asosida  o'rganiladi.  Tadqiqotda  raqamli transformatsiya, kapital etarliligi, xizmat sifati va moliyaviy inklyuziya yo'nalishlari bo'yicha  xalqaro  amaliyot  tahlil  qilinib,  O'zbekiston  bank  tizimini  modernizatsiya qilishga  doir  aniq  takliflar  ishlab  chiqiladi.  Olingan  natijalar  raqamlashtirishni jadallashtirish,  xususiy  bank  sektorini  kengaytirish  va  xalqaro  standartlarga integratsiyalashning istiqbolli yo'nalishlarini belgilaydi.