TRIGONOMETRIK TENGLAMALAR - Tilavov Qudratbek Rustam o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  trigonometrik  tenglamalar,  ularning  asosiy  turlari  hamda yechish  usullari  haqida  ma’lumot  berilgan.  Trigonometrik  tenglamalarni  yechishda asosiy trigonometrik formulalar, ayniy almashtirishlar va grafik usullardan foydalanish yoritilgan.  Shuningdek,  maqolada  oddiy  va  murakkab  trigonometrik  tenglamalarni yechish  misollari  keltirilib,  o‘quvchilarning  mantiqiy  fikrlashi  hamda  matematik bilimlarini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.