SAMARQAND VILOYATI MADANIY MEROSNI O‘QITISH BO‘YICHA TAJRIBA-SINOV ISHLARI VA ULARNING NATIJALARI - Tillayeva Dilshoda, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Samarqand  viloyatidagi  madaniy  meros obyektlarini ta’mirlash va qayta tiklash jarayonlarini o‘qitish metodikasi, shuningdek, mazkur sohada olib borilgan tajriba-sinov ishlari va ularning natijalari batafsil tahlil qilinadi.  Tadqiqotning  asosiy  maqsadi  —  madaniy  merosni  o‘qitish  jarayonida metodik yondashuvlarni shakllantirish, amaliyotga tatbiq etish va talabalarning kasbiy ko‘nikmalarini  rivojlantirish  yo‘llarini  aniqlashdir.  Maqolada  nafaqat  tarixiy  va madaniy kontekst, balki zamonaviy pedagogik metodlar ham o‘rganilgan va amaliy tajriba asosida tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari Samarqand viloyatidagi madaniy meros  obyektlarini  saqlash  va  ularni  ta’mirlash  jarayonlarini  samarali  o‘qitish imkoniyatlarini yoritadi.