MAKTABDA O‘QUVCHILARNI KASBGA YO‘NALTIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI VA UNING TA’LIM-TARBIYA JARAYONIDAGI O‘RNI - Albekova Dilnoz Namazovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqola umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilarni kasbga yo‘naltirishning dolzarb masalalariga bag‘ishlangan. Unda zamonaviy ta’lim tizimida  kasb  tanlashning  o‘ziga  xos  xususiyatlari,  yoshlarning  kelajak  kasbiy faoliyatidagi  muvaffaqiyatini  ta’minlashdagi  psixologik  xizmatning  o‘rni  tahlil qilingan.