APELSIN VA ANOR PO‘STLOG‘I CHIQINDILARI ASOSIDA EKOLOGIK BIOKOMPOZIT MATERIAL ISHLAB CHIQISH HAMDA UNING BIOCHARMGA XOS XUSUSIYATLARINI ANIQLASH - S.N.Obloberdiyev; G.Sh.Korabekova; F.Sh.G‘ulomova; M.J.Bekmurodova; Sh.E.Ulashova; Z.A.Madusmonova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  apelsin  va  anor  po‘stlog‘i  chiqindilaridan ekologik  biokompozit  material  tayyorlash  imkoniyati  yoritildi. Tadqiqotda  po‘stloq kukunlari tabiiy tolali to‘ldiruvchi sifatida qo‘llanilib, materialning rangi, sirt holati, egiluvchanligi va biocharmga o‘xshashligi baholandi. Olingan natijalar apelsin va anor po‘stlog‘i  chiqindilari  ekologik  material  olishda  samarali  xomashyo  bo‘lishi mumkinligini ko‘rsatdi.