OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARI UCHUN ISTE’MOL QILINADIGAN EKOLOGIK BIOPLYONKA OLISH VA UNING SIFAT KO‘RSATKICHLARINI BAHOLASH - S.N.Obloberdiyev; G.Sh.Korabekova; F.Sh.G‘ulomova; M.J.Bekmurodova; Sh.E.Ulashova; Z.A.Madusmonova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  tadqiqotda  oziq-ovqat  mahsulotlarini  qadoqlashda foydalanish  uchun  iste’mol  qilinadigan  ekologik  bioplyonka  olish  va  uning  sifat ko‘rsatkichlarini  baholash  o‘rganildi.  Bioplyonkaning  tashqi  ko‘rinishi, egiluvchanligi, qalinligi, namlikka chidamliligi va biodegradatsiya xususiyatlari tahlil qilindi. Olingan natijalar bunday bioplyonkalar oziq-ovqat mahsulotlari xavfsizligini ta’minlash  hamda  plastik  chiqindilarni  kamaytirishda  istiqbolli  yechim  ekanligini ko‘rsatadi.