SIFAT MENEJMENTI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA AMALIYOT - Abduraxmonov Jasurbek Lutfullo o'g'li; Qo’ldosheva Dilnavoz Baxodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  sifat  menejmenti  tizimining  nazariy  asoslari,  zamonaviy yondashuvlar va amaliy tatbiq etish usullari keng ko'lamda tahlil qilinadi. Maqolada ISO  9001:2015  xalqaro  standarti  talablari,  Umumiy  Sifat  Boshqaruvi  (TQM) metodologiyasi,  Olti  Sigma  (Six  Sigma)  va  Lean  boshqaruv  tizimlarining  korxona faoliyatiga  ta'siri  o'rganiladi.  Sifat  ko'rsatkichlarini  oshirishning  amaliy  yo'llari, mijozga  yo'naltirilgan  yondashuv,  jarayonlarga  asoslangan  boshqaruv  va  doimiy takomillashtirish tamoyillari chuqur tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, sifat  menejmenti  tizimini  samarali  joriy  etish  korxonaning  raqobatbardoshligini oshiradi,  xarajatlarni  qisqartiradi  va  iste'molchilar  qoniqishini  yaxshilaydi.  Maqola iqtisodiyot,  menejment  va  muhandislik  yo'nalishidagi  mutaxassislar  hamda tadqiqotchilar uchun amaliy ahamiyatga ega.