AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI YORDAMIDA INGLIZ TILINI O‘QITISHNING ZAMONAVIY METODIK ASOSLARI VA SAMARADORLIGI - Ergashaliyeva Arofat Mo’minjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  maqolada  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarining  ingliz  tilini o‘qitish jarayonidagi o‘rni va metodik ahamiyati tahlil qilingan. Zamonaviy  ta’lim tizimida  AKT  vositalaridan  foydalanish  o‘quvchi  va  talabalarning  bilim  olish jarayonini  yanada  samarali,  interaktiv  va  qiziqarli  tashkil  etishga  xizmat  qilishi yoritilgan.  Shuningdek,  multimedia  vositalari,  onlayn  platformalar  va  mobil ilovalarning  til  ko‘nikmalarini  rivojlantirishdagi  ahamiyati  ko‘rsatib  o‘tilgan. Maqolada  kommunikativ  va  interaktiv  yondashuvlarning  afzalliklari  ham  bayon etilgan.  Bundan tashqari,  AKTdan  foydalanish  davomida  talaba uchraydigan  ayrim texnik va metodik muammolar ham tahlil qilinib, ularni bartaraf etish yuzasidan turli fikrlar keltirib o’tilgan