SUN’IY INTELLEKT (AI) ASOSIDAGI PLATFORMALARNING TIL O‘RGANISHGA TA’SIRI - Saloxiddinova Sevara Abdiraxmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada sun’iy intellekt (AI) asosidagi platformalarning ingliz  tilini  xorijiy  til  sifatida  (EFL)  o‘rganish  jarayoniga  ta’siri  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda AI texnologiyalarining o‘quvchilarga individual yondashuvni ta’minlash, moslashuvchan  o‘quv  muhitini  yaratish  hamda  o‘rganish  samaradorligini oshirishdagi  roli  yoritiladi.  Shuningdek,  o‘quvchilarning  motivatsiyasi,  mustaqil o‘rganish kompetensiyalari va til ko‘nikmalarining (ayniqsa, speaking va listening) rivojlanish  darajasi  o‘rganiladi.  Tadqiqot  natijalari  AI  asosidagi  platformalar o‘quvchilarning  faolligini  oshirishi,  bilimlarni  mustahkamlashi  va  til  o‘zlashtirish jarayonini  tezlashtirishini  ko‘rsatadi.  Shu  bilan  birga,  texnologiyaga  ortiqcha bog‘liqlik, texnik muammolar va insoniy muloqotning kamayishi kabi ayrim cheklovlar ham aniqlangan.