MAKTAB PSIXOLOGINING O‘QUVCHILAR RUHIY BARQARORLIGINI TA’MINLASHDAGI O‘RNI VA VAZIFALARI - Yoʼldosheva Nasiba Muxtorovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktab  psixologining  o‘quvchilar  ruhiy barqarorligini ta’minlashdagi o‘rni, uning asosiy vazifalari hamda ta’lim jarayonidagi psixologik xizmatning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning emotsional holati, stress va xavotir kabi psixologik muammolarni erta aniqlash va bartaraf etishda maktab  psixologining  profilaktik  va  korreksion  faoliyati  tahlil  qilingan.  Maqolada psixologik diagnostika, individual va guruhiy maslahatlar, treninglar hamda ota-onalar bilan hamkorlik ishlarining o‘quvchilar ruhiy barqarorligini mustahkamlashdagi roli haqida  fikr  yuritilgan.  Bundan  tashqari,  sog‘lom  psixologik  muhit  yaratish  va o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.