O‘SMIRLARDA O‘Z-O‘ZIGA ISHONCHNI SHAKLLANTIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING AHAMIYATI - Usanov Hakimbek Boyburi oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘smirlarda o‘z-o‘ziga ishonchni shakllantirish jarayoni, unga ta’sir etuvchi psixologik va ijtimoiy omillar hamda bu jarayonda maktab psixologining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘smirlik davrida o‘ziga baho berish,  emotsional  barqarorlik  va  shaxsiy  rivojlanishning  psixologik  asoslari  tahlil qilingan.  Maqolada  maktab  psixologi  tomonidan  olib  boriladigan  diagnostika, individual  yondashuv,  psixologik  treninglar  va  motivatsion  suhbatlar  orqali o‘quvchilarda  o‘ziga  ishonchni  rivojlantirish  usullari  ko‘rib  chiqilgan.  Bundan tashqari,  sog‘lom  psixologik  muhit  yaratish  va  oila  hamda  maktab  hamkorligining ahamiyati bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.