O‘QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI VA SAMARALI USULLARI - Haydarova Muhabbat G’afforovna,; Yo’ldashev Baxtiyor Beshimovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘quvchilarni  kasb-hunarga  yo‘naltirishning psixologik asoslari, kasb tanlash jarayoniga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar hamda samarali  yo‘naltirish  usullari  yoritilgan.  Shuningdek,  o‘quvchilarning  qiziqishlari, qobiliyatlari, temperament xususiyatlari va motivatsiyasining kasb tanlashdagi o‘rni tahlil  qilingan.  Maqolada  maktab  psixologining  kasbiy  yo‘naltirish  jarayonidagi diagnostik, maslahat va profilaktik faoliyati hamda zamonaviy pedagogik-psixologik yondashuvlar  orqali  to‘g‘ri  kasb  tanlashni  shakllantirish  usullari  ko‘rib  chiqilgan. Bundan  tashqari,  oila  va  maktab  hamkorligining  kasbga  yo‘naltirishdagi  ahamiyati bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.