MAKTAB PSIXOLOGI FAOLIYATIDA OTA-ONA BILAN HAMKORLIKNING SAMARALI YO‘LLARI - Otajonova Sadoqat Xamdamovna,; Jumaniyozova Nafisa Soporboyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab psixologi faoliyatida ota-onalar bilan hamkorlikni  tashkil  etishning  samarali  yo‘llari,  uning  psixologik  va  pedagogik ahamiyati yoritilgan. O‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishi, emotsional barqarorligi va xulq-atvorini  shakllantirishda  oila  va  maktab  hamkorligining  o‘rni  tahlil  qilingan. Shuningdek,  ota-onalar  bilan  ishlashning  zamonaviy  usullari,  jumladan  psixologik maslahatlar,  treninglar,  suhbatlar  va  profilaktik  tadbirlarning  samaradorligi  ko‘rib chiqilgan.  Maqolada  maktab  psixologi  va  ota-onalar  o‘rtasidagi  hamkorlikni mustahkamlash orqali o‘quvchilarning muammolarini erta aniqlash va ularni bartaraf etish imkoniyatlari yoritilgan.