KASB TANLOVI-KELAJAK POYDEVORI - Davronova Sabohat Isoqulovna,; Baqoyeva Mahbuba Ixtiyor qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada kasb tanlashning inson hayotidagi ahamiyati, yoshlarni ongli ravishda kasbga yo‘naltirishning psixologik asoslari hamda to‘g‘ri kasb tanlashning shaxsiy  va  ijtimoiy  rivojlanishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  kasb  tanlash jarayoniga ta’sir etuvchi omillar va yoshlarni kasbga yo‘naltirishdagi muammolar tahlil qilingan.