1 VA 5-SINF O‘QUVCHILARINING YUQORI BOSQICHGA MOSLASHUVINI O‘RGANISH - Hojiyeva Dildora Ibragimovna,; Hayitova Sanobar Erkinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  1-va  5-sinf  o‘quvchilarining  yangi  ta’lim  bosqichiga moslashuv jarayonining psixologik xususiyatlari yoritilgan. O‘quvchilarning maktab muhitiga moslashishida uchraydigan qiyinchiliklar, emotsional holatlar va ularga ta’sir qiluvchi  omillar  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  moslashuv  jarayonida  o‘qituvchi, psixolog  va  ota-onalarning  hamkorligi  hamda  psixologik  yordamning  ahamiyati haqida fikr yuritilgan.