O‘QUVCHILARDA O‘QUV MOTIVATSIYASINI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Poʻlatxonova Nozimaxon Muhammadxon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  o‘quv  motivatsiyasini  shakllantirish  va oshirishning  psixologik  usullari  yoritilgan.  O‘quvchilarning  bilim  olishga  bo‘lgan qiziqishi,  ichki  ehtiyoji  va  faolligini  rivojlantirishda  psixologik  yondashuvlarning ahamiyati  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  motivatsiyani  pasaytiruvchi  omillar  hamda ularni bartaraf etishda o‘qituvchi, psixolog va ota-onaning o‘rni haqida fikr yuritilgan.