O‘QUVCHILARDAGI STRESSINI OLDINI OLISHDA MAKTAB AMALIYOTCHI PSIXOLOGINING MUHIM VAZIFALARI - Mirzaxujayeva Oydina O'ktamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  uchraydigan  stress  holatlari,  uning  kelib chiqish sabablari hamda stressning oldini olishda maktab amaliyotchi psixologining muhim  vazifalari  yoritilgan.  O‘quvchilarning  ruhiy  salomatligini  saqlash,  stressli vaziyatlarni  kamaytirish  va  sog‘lom  psixologik  muhit  yaratishda  psixologik xizmatning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, psixoprofilaktik ishlar, psixologik treninglar va individual yondashuvlarning samaradorligi haqida fikr yuritilgan.