TAʼLIM TIZIMIDA IQTIDORLI VA QOBILIYATLI BOLALAR BILAN ISHLASHNING SAMARALI PSIXOLOGIK USULLARI - Musaeva Nasiba Orazbaevna,; Karakulova Aysholpan Bekkalievna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ta’lim  tizimida  iqtidorli  bolalar  bilan  ishlashning  samarali psixologik  usullari  yoritilgan.  Iqtidorli  o‘quvchilarning  psixologik  xususiyatlari, ularning  qobiliyat  va  iste’dodini  rivojlantirishga  xizmat  qiluvchi  zamonaviy yondashuvlar  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  o‘qituvchi,  psixolog  va  ota-onalarning hamkorligi asosida iqtidorli bolalarni qo‘llab-quvvatlashning muhim jihatlari haqida fikr yuritilgan.