AMALIYOTCHI PSIXOLOG TOMONIDAN O‘SMIRLARDA TARBIYASI “QIYIN”LIK HOLATINI KELIB CHIQISH SABABLARINING TADQIQ ETILISHI - Jumayeva Margʻuba Tolibovna,; Sadillayeva Saida Salimovna,; Toyirova Zarina Shuhrat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘smirlarda  tarbiyasi  “qiyin”lik  holatining  kelib  chiqish sabablari  hamda  ularni  amaliyotchi  psixolog  tomonidan  tadqiq  etish  masalalari yoritilgan. O‘smirlik davridagi psixologik o‘zgarishlar, oilaviy va ijtimoiy omillarning ta’siri  hamda  xulq-atvordagi  muammolarni  aniqlash  usullari  tahlil  qilingan. Shuningdek,  amaliyotchi  psixologning  diagnostik,  profilaktik  va  korreksion faoliyatining ahamiyati haqida fikr yuritilgan.