CHIZIQLI TENGLAMALAR SISTEMASINI MATHCAD DASTURIDA YECHISHNING TURLI USULLARI - Sharofutdinov Iqboljon Usmonjon o‘g‘li,; Erkinova Niginabonu Hamidulla qizi Farg‘ona davlat universiteti talabasi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  chiziqli  tenglamalar  sistemasini yechishning  uchta  asosiy  usuli  –  Gaus  eliminatsiyasi,  Kramer  qoidasi  va  teskari matritsa usuli – batafsil ko‘rib chiqilgan. Har bir usulning matematik asosi, qo‘llanilish doirasi,  afzalliklari  va  kamchiliklari  tahlil  qilingan.  Bundan  tashqari,  Mathcad kompyuter  algebra  tizimida  ushbu  usullarning  amaliy  qo‘llanilishi,  dasturlash imkoniyatlari va natijalar tasvirlanishi ilmiy jihatdan yoritilgan. Maqola talabalar va ilmiy tadqiqotchilar uchun nazariy va amaliy qo‘llanma sifatida tavsiya etiladi.