CHO‘LPON LIRIKASIDA MILLIY OZODLIK VA HURRIYATNING POETIK TIMSOLLARI - Xomitaliyeva Madina Jasurbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  XX  asr  yangi  o‘zbek  she’riyatining asoschilaridan biri Abdulhamid Sulaymon o‘g‘li Cho‘lpon lirikasi badiiy va g‘oyaviy jihatdan tadqiq etilgan. Shoir ijodidagi simvolizm, ramziy obrazlar tizimi hamda milliy ozodlik g‘oyalarining estetik ifodasi tahlil ob’ektiga aylantirilgan. Maqolada shoirning eng mashhur "Ko‘ngil" va "Go‘zal" she’rlari matniy, lingvopoetik va falsafiy jihatdan chuqur tahlil qilinib, ularning o‘zbek she’riyati taraqqiyotidagi o‘rni aniq dalillar orqali ochib berilgan.