O‘ZBEK TILIDA OLMOSHLARNING MATN SHAKLLANTIRUVCHI VA SINTAKTIK BOG‘LOVCHILIK XUSUSIYATLARI - Mardonova Munojot, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  olmoshlarning  lisoniy  tizimdagi  o‘rni,  xususan, ularning matn tarkibidagi bog‘lovchi imkoniyatlari tadqiq qilingan. Nutqiy jarayonda mazkur so‘z turkumining anoforik (oldingi fikrga ishora qilish) va kataforik (keyingi fikrga  ishora  qilish)  funksiyalari  ilmiy  tahlilga  tortilgan.  Yordamchi  vazifalarni bajarish orqali olmoshlarning fikriy izchillikni ta’minlash hamda takrorlarning oldini olishdagi pragmatik ahamiyati keng yoritilgan.