GLOBALLASHUV SHAROITIDA ZAMONAVIY MUSIQASHUNOSLIK: MUAMMOLAR VA XALQARO TAJRIBA - Pardayeva Jumagul Absamat qizi,; Barno Shamshiyeva, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqola  XXI  asr  musiqashunosligida  globallashuv,  raqamli texnologiyalar  va  iqtisodiy  jarayonlarning  ta’sirini  tahlil  qiladi.  O‘zbek musiqashunosligidagi  asosiy  muammolar:  nazariyaning  yetishmasligi,  maqom  va an’anaviy tizimlarning ilmiy modellashtirilmasligi, raqamli arxivlarning kamligi va ilmiy raqobatning pastligi. Maqolada milliy musiqiy nazariyani modernizatsiya qilish, raqamli  tahlilni  joriy  etish,  musiqani  iqtisodiyot  bilan  bog‘lash,  grant  va  raqobat tizimini mustahkamlash, global kontekstda milliy musiqani tadqiq etish kabi strategic vazifalar belgilangan.