HUDUDLARDA TURIZM ORQALI BARQAROR BANDLIKNI TA’MINLASHNING IQTISODIY MAZMUNI VA HOZIRGI HOLATI - Karimova Tursunoy Raxmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqola ishida hududlarda turizm sohasini rivojlantirish orqali barqaror bandlikni ta’minlash mexanizmlari ilmiy jihatdan o‘rganiladi. Tadqiqotda turizmning hududiy iqtisodiy rivojlanishga ta’siri, yangi ish o‘rinlarini yaratishdagi roli hamda aholi  bandligini  oshirishdagi  imkoniyatlari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  turizm infratuzilmasini  rivojlantirish,  xizmatlar  sifatini  oshirish,  mahalliy  resurslardan samarali  foydalanish  va  tadbirkorlik  faoliyatini  qo‘llab-quvvatlash  orqali  barqaror bandlikni  ta’minlash  mexanizmlari  ishlab  chiqiladi.  Maqolada  hududiy  turizm salohiyatidan  foydalanish  asosida  iqtisodiy  barqarorlikni  mustahkamlash  va  aholi daromadlarini oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar beriladi.