TIMSS, PISA, AGMA VA TALIS XALQARO BAHOLASH DASTURLARINING TA'LIM SIFATINI OSHIRISHDAGI ROLI - Ro`ziboyeva Ma`mura Abdunabiyevna; Xoliqulova Husnora Xusanboy qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xalqaro  miqyosda  ta’lim  sifatini  baholashga qaratilgan TIMSS, PISA, AGMA va TALIS dasturlarining mazmun-mohiyati, maqsadi hamda  ta’lim  tizimini  rivojlantirishdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Mazkur  tadqiqotlar o‘quvchilarning  bilim  va  ko‘nikmalarini  xalqaro  mezonlar  asosida  baholash, ta’lim siyosatini takomillashtirish va pedagogik faoliyat samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada ushbu dasturlarning o‘zaro farqli va umumiy jihatlari yoritilib, ularning O‘zbekiston ta’lim tizimi uchun dolzarbligi asoslab beriladi.