OSIYO MAMLAKATLARIDA TA’LIM-TARBIYA JARAYONINING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI VA ULARNING QIYOSIY TAHLILI - Ro‘ziboyeva Ma’mura Abdunabiyevna,; Nurmurodova Muslimaxon Elmurod qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: XXI- asr global raqobat davri, bugungi kunning asosi jismoniy mehnatdan ko’ra aqliy va konseptual qobiliyatga ko’proq talabgor bo’lmoqda. Inson kapitali hozirgi tuzumning eng katta strategik maqsadidir. Bu zafarli yo’lda eng ko’p yutuq va kuchga ega bo’layotgan mintaqa sifatida Osiyoning harakatlari yaqqol ko’zga tashlanadi. Osiyoning  kuchi uning  yakdil  va  barqaror  fenomini timsolida  namoyon bo’lmoqda. Albatta har bir geografik okrug o’z identiklik va imtiyozli jihatlari bilan ajralib turadi. Biroq Osiyo qit’asi ma’lum qismlarda hamfikrlilik konseptsiyasiga ega. Ushbu ilmiy ko’rgazma sizga ilg’or davlatlar ta’lim modellarining o’ziga xos jihatlari va  texnologik  intizom,  o’qituvchi  meritokratiyasining  ahamiyati  va  rivojlantirish doirasidagi fikr va tahlillarni taqdim etadi.