LIDERLIK KOMPETENSIYALARI ASOSIDA INSON RESURSLARINI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI AMALIYOTINING HOZIRGI HOLATI VA MAVJUD MUAMMOLAR TAHLILI - Masharipova Shaxlo Alisher qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  tadqiqotda  liderlik  kompetensiyalari  asosida  inson  resurslarini rivojlantirish  strategiyalarining  nazariy  va  amaliy  jihatlari  o‘rganilgan.  Tadqiqot davomida zamonaviy liderlik yondashuvlari, ularning xodimlar samaradorligiga ta’siri hamda  tashkilot  rivojlanishidagi  o‘rni  tahlil  qilindi.  Shuningdek,  inson  resurslarini boshqarishda  liderlik  kompetensiyalarining  ahamiyati,  ularni  shakllantirish  va rivojlantirish  mexanizmlari  ko‘rib  chiqildi.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  samarali liderlik  kompetensiyalariga  ega  rahbarlar  inson  resurslaridan  unumli  foydalanishni ta’minlaydi  hamda  tashkilotning  raqobatbardoshligini  oshiradi.  Shu  asosda  inson resurslarini rivojlantirishga qaratilgan strategik tavsiyalar ishlab chiqildi.