MATHCADDA XOS SON VA XOS VEKTORLARNI HISOBLASH - Sharofiddinov Iqboljon Usmonjon o‘g‘li,; Jumaboyeva Mohlaroy Umidjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Mathcad dasturi yordamida matritsalarning xos sonlari  va  xos  vektorlarini  hisoblash  usullari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida chiziqli  algebra  masalalarini  yechishda  Mathcad  dasturining  imkoniyatlari, matritisalar  ustida  amallar  bajarish  hamda  xos  son  va  xos  vektorlarni  aniqlash algoritmlari o‘rganiladi. Shuningdek, Mathcad muhitida matematik modellashtirish, hisoblash aniqligi va natijalarni grafik ko‘rinishda tasvirlash imkoniyatlari yoritiladi. Maqolada  xos  son  va  xos  vektorlarning  muhandislik,  fizika,  iqtisodiyot  va  axborot texnologiyalaridagi amaliy ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi.