O‘SMIRLARDA SALBIY XULQ SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK MASALALARI - Sankibaeva Gulistan Sdikovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘smirlarda salbiy xulq shakllanishining psixologik omillari va uning kelib chiqish sabablari yoritilgan. O‘smirlik davridagi emotsional o‘zgarishlar, oilaviy  muhit,  tengdoshlar  ta’siri  va  ijtimoiy  omillarning  xulq-atvorga  ta’siri  tahlil qilingan. Shuningdek, salbiy xulqning oldini olish va uni bartaraf etishda psixologik yondashuvlarning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.