MAKTAB O’QUVCHILARIDA STRESSNI BARTARAF ETISHDA PSIXOLOGNING VAZIFALARI - Choriyev Navroʻz Oltiboy o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  maktab  o‘quvchilarida  stress  holatlarining  yuzaga  kelish sabablari  hamda  ularni  bartaraf  etishda  maktab  psixologining  muhim  vazifalari yoritilgan. O‘quvchilardagi emotsional zo‘riqish, xavotir va ruhiy charchoqning ta’lim jarayoniga ta’siri tahlil qilinib, psixologik yordam va profilaktik ishlarning samarali usullari haqida fikr yuritilgan.