MARKAZIY OSIYO VA O’ZBEKISTON TURIZM BOZORIDA TAKRORIY TASHRIFLARGA SALBIY TA’SIR ETUVCHI EKOLOGIK VA SIYOSIY OMILLAR: REZILYENTLIK VA MINTAQAVIY INTEGRATSIYA STRATEGIYALARI - ERMATOVA OSIYO MUHAMMADALI QIZI., (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Ushbu ilmiy maqolada xalqaro turizm iqtisodiyotida destinatsiyaning takroriy jozibadorligini  belgilovchi  eng  muhim  ko’rsatkich  siyosiy  barqarorlik  va  ekologik xavfsizlik uyg’unligi chuqur tahlil qilingan. Xavfni idrok etish (Risk Perception) va Ekologik  determinizm  nazariyalari  doirasida  1991-yildan  2025-yilgacha  bo’lgan davrdagi  mintaqaviy  jarayonlar,  viza  rejimlaridagi  qat’iylik,  transport-logistika qiyinchiliklari  va  Orol  dengizi  fojiasining  sayyohlar  sadoqatiga  ta’siri  o’rganiladi. Tadqiqotda  iqlim  o’zgarishlari,  chang  bo’ronlari  va  xavfsizlik  kutilmasi  (safety expectation) sababli takroriy tashriflarning pasayishi hamda tranzaksion xarajatlarning ortishi ko’rsatib o’tilgan.