O‘ZBEKISTONDA BARQAROR TURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING MAKROIQTISODIY DETERMINANTLARI: INSTITUTSIONAL VA EKOLOGIK TRANSFORMATSIYA - ERMATOVA OSIYO MUHAMMADALI QIZI. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  O’zbekistonda  barqaror  turizmni  (Sustainable  Tourism) rivojlantirishning  makroiqtisodiy,  ekologik  va  institutsional  istiqbollari  kompleks tarzda tadqiq etilgan. Mamlakatning 2025–2030-yillarga mo’ljallangan makroiqtisodiy barqarorlik  strategiyasi  doirasida  turizm  iqtisodiyotini  an’anaviy  ekstensiv  o’sish modelidan intensiv va barqaror modelga o’tkazishning nazariy hamda amaliy jihatlari chuqur  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  “Yashil  iqtisodiyot”  tamoyillarini  joriy  etish, resurs  tejovchi  texnologiyalardan  foydalanish,  Orolbo’yi  mintaqasida  ekologik reabilitatsiya  dasturlarini  amalga  oshirish  va  transport-logistika  tizimini  “Yashil logistika” tamoyillari asosida transformatsiya qilish masalalari atroflicha yoritilgan.