O‘ZBEKISTONDA SAN’ATSHUNOSLIK, TEATR VA KINO TANQIDCHILIGINING SHAKLLANISH BOSQICHLARI HAMDA UNING SAN’AT ASARLARIGA TA’SIRI - KOMILOVA MUHLISA MAHAMMADJON QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  Ushbu  yirik  ilmiy-tadqiqot  maqolasida  O‘zbekiston  madaniy  muhitida san’atshunoslik fani, xususan, teatr va kino tanqidchiligining mustaqil ilmiy-amaliy yo‘nalish sifatida shakllanishining murakkab tarixiy bosqichlari, taraqqiyot omillari va inqirozli davrlari kompleks tarzda tadqiq etilgan. XX asrning boshlaridagi jadidchilik harakatidan  tortib,  70-80-yillardagi  ma’muriy-buyruqbozlik  tizimi  sharoitida tanqidchilikning davlat mafkurasiga xizmat qiluvchi siyosiy quroldan chinakam estetik va san’atshunoslik fenomeniga aylanish jarayonlari chuqur tahlil qilingan.