ANTROPONIM (INSON ISMLARI) KOMPONENTLI MAQOLLAR - Ramazonova Mohichehra,; Mirzayeva Feruza, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  antropanim  (inson  ismlari)  komponentli maqollar  va  ularning  til  hamda  madaniyatdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Maqollarda qo‘llaniladigan inson ismlarining semantik, stilistik va madaniy xususiyatlari ko‘rib chiqiladi.  Shuningdek,  bunday  maqollarning  xalq  tafakkuri,  urf-odatlari  va qadriyatlarini  aks  ettirishdagi  ahamiyati  yoritiladi.  Maqolada  antropanimli maqollarning  nutqdagi  qo‘llanilishi  va  ularning  tarbiyaviy  ahamiyati  ham tushuntiriladi. Xulosa sifatida antropanim komponentli maqollar til boyligini oshirish va milliy madaniyatni saqlashda muhim vosita ekanligi ta’kidlanadi.