ОИВ-ИНФЕКЦИЯСИ БИЛАН КАСАЛЛАНГАН БОЛАЛАРДА ГЕЛЬМИНТОЗЛАР - Эралиев У.Э. (TADQIQOTLAR, 2026)
Мақолада  болаларда  учрайдиган  гельминтозлар  ва  уларнинг  ОИВ-инфекцияси  ривожланишига  таъсири  ҳақидаги  тадқиқотлар  таҳлил  қилинган. Тадқиқот  натижаларига  кўра,  вирус  туфайли  заифлашган  иммунитет гельминтлар таъсирида янада сусайиб, ОИВнинг фаол ривожланиши учун қулай шароит юзага келади.